Page 2 of 2

Re: Create a Custom Grid?

Posted: Sun Jun 12, 2016 2:07 pm
by PaTh
Hi Werner,

just played around with this grid line staff on my A810, A3200 and SX220:

it all works nicely if you RTFM properly.

greetings
paul

Re: Create a Custom Grid?

Posted: Sun Jun 12, 2016 2:22 pm
by TomBentz33
Thanks, Werner.
Can I extrapolate those color values and say that:
red+green=yellow; 2+3=5
red+blue=magenta; 2+4=6
blue+green=cyan; 4+3=7

??

It's an easy test to try.
Unfortunately, my grid design isn't as useful as I hoped. It does give me an idea of the stereo depth, but it's hard to check outside in the daylight. And I use my rig handheld, so it's even a bit more difficult to see. But getting more practice, shoot as much stereo as possible, is probably the best way to learn and develop a good sense of stereo.

tb

Re: Create a Custom Grid?

Posted: Sun Jun 12, 2016 2:33 pm
by WBL
did test the other colours but I always get white lines for color values larger than 4

Werner